Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Περί "ποιοτικών" μεταναστών






Η χθεσινή δήλωση Δένδια περί "ποιοτικών μεταναστών", βάσει των νέων standards που καλλιεργούνται στην ελληνική κοινωνία, δεν θα πρέπει να ενόχλησε και πολλούς, εκτός από μια μικρή μερίδα, αυτή των συνήθων υπόπτων, που αναλογικά δεν είναι  και πλεοψηφική.


Από τη μια μεριά, έχουμε όσους παθαίνουν αλλεργία, με τους κάθε λογής "άπλυτους", διότι ως γνωστόν η καθαριότητα του σώματος συνεπάγεται και ήθος και καθαρότητα ψυχής, για την οποία υπερηφανευόμαστε από αρχαιοτάτων χρόνων.

Από την άλλη, οι εν λόγω "άπλυτοι", συμβαίνει να είναι και αλλόθρησκοι, μουσουλμάνοι ως επί το πλείστον, γεγονός που προσβάλλει το πανάρχαιον ελληνορθόδοξο πνεύμα, οπότε καλόν θα είναι να μην προσέρχονται στα άγια εδάφη μας να τα μολύνουν. 

Και τέλος, υπάρχει και η μεγάλη μερίδα των εκσυγχρονιστών, η οποία έχοντας οψίμως γαλουχηθεί στους νέους  περί ποιότητας ορισμούς, αναγνωρίζει σαν ποιοτικό, τον ανταγωνιστικό άνθρωπο, τον αποδοτικό, αυτόν που φέρνει χρήματα, αυτόν που δεν επιβαρύνει με την παρουσία του το κοινωνικό σύνολο, αυτόν δηλαδή που περνάει με επιτυχία τα αντίστοιχα, επιστημονικώς συντεταγμένα, τεστ ποιοτικής αξιολόγισης. Όπως όλα τα προιόντα, δηλαδή. Ό,τι δεν μπαίνει στα τεστ αυτά, ως οικονομικώς μη ανταποδοτικό, όπως ας πούμε ήθος, φιλότιμο, καλή καρδιά, κλπ, δεν μετριέται ως ποιοτικό, άρα κατοχυρώνεται ως κοινωνικά επιζήμιο.

Με βάση τα παραπάνω κριτήρια, το σύγχρονο ελληνικό κράτος δεν είναι εναντίον των μεταναστών. Τουναντίον επιβραβεύει αυτούς που φέρνουν χρήματα, απ' όποιο μέρος του κόσμου και να προέρχονται, τους δίνει μάλιστα διαβατήριο και υπηκοότητα, ενώ η ελληνική κοινωνία δεν εμφανίζει φαινόμενα μισαλλοδοξίας με τους αλλόθρησκους καθολικούς και προτεστάντες, παρά περιέργως πως με τους φτωχούς μουσουλμάνους. 

Οι άνθρωποι που φτάνουν θαλασσοδαρμένοι και ενίοτε πνιγμένοι στις ακτές μας από τις εμπόλεμες και μη πατρίδες τους, δεν έχουν πάνω τους το βιογραφικό, δεν έχουν ISO χαραγμένο στο μέτωπό τους, ούτε καν στα χαρτιά τους, τα οποία είτε χάθηκαν στα κύματα, είτε γίνηκαν στάχτη απ' τη φωτιά που έκαψε τα σπίτια τους. Πώς να τους αξιολογήσεις λοιπόν; Κι αφού δεν μπορείς, δεν μπορείς να τους λες και ποιοτικούς.

Απλά, τα πράγματα... Και αυτοσυνεπή!



7 σχόλια:

Αναρχοφιλελευθερος είπε...

Ένας άνθρωπος χωρίς βασικές γνώσεις ή καλλιέργεια, δεν μπορεί να είναι "ποιοτικός" άνθρωπος.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα από τις τρίτες χώρες, αποτελούν φθηνό εργατικό δυναμικό που "συμβάλλει" στην χαμηλής ποιότητας "ανάπτυξη" που παρουσιάζει η χώρα (καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, οικοδομές κλπ).

Πολλοί ντόπιοι (π.χ χρυσαυγίτες) εχθρεύονται τους μη ποιοτικούς μετανάστες διότι τους παίρνουν τις δουλειές. Αυτό πράγματι συμβαίνει διότι οι μη ποιοτικοί, οι αμόρφωτοι και οι καθυστερημένοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους επί ίσης όροις.

Swell είπε...

Λόγω ποιοτικών ψηφοφόρων όμως, εμείς έχουμε κάτι ποιοτικούς μαλάκες υπουργούς να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Ανώνυμος είπε...

Ένας άνθρωπος χωρίς βασικές γνώσεις ή καλλιέργεια, δεν μπορεί να είναι "ποιοτικός" άνθρωπος
Ενάντια στην βλακεία και ο διαολος πολεμάει μάταια. Δεν περιγράφω άλλο.

spiral architect είπε...

Με τα ίδια "κριτήρια" και "κλίμακες" που έθεσε ο κόντε-Δένδιας για τους μετανάστες, πως θα αξιολογούταν ο ίδιος;
(γιατί δεν μιλάτε;)

cynical είπε...

Δυστυχως spiral. Toν Δενδια, τον αξιολογησαν οι ψηφοφοροι του!

Odyssey είπε...

Αγαπητή μου,
υπάρχει πρόβλημα, που μας έχει διαφύγει.
Αφού ξεκαθαρίσω ότι δεν πιστεύω στην επιστήμη, όταν η επιστήμη δεν ελέγχεται δημοκρατικά,
είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω χαζός.
Δεν κατάλαβα τπτ από όσα γράψατε , αλλά δεν φταίω εγώ:
Φταίει το dna μου. https://www.youtube.com/watch?v=MPaWdvVcW4o
(Δε νομίζω να σου έλειψα).

cynical είπε...

καλα, odyssey,

δεν μπορεί! Αυτό το άτομο πρέπει να τρολάρει!

Θα ψαξω να βρω αν το εχει δημοσιευσει σε καποιο επιστημονικο περιοδικο.

Η ΧΑ το ξέρει;

Και βεβαια μου ελειψες!
Τα χαιρετίσματά μου στον Εγκέλαδο...